eroakirkosta.fi

Sunday, December 28, 2008

Arabimaat, YK ja Satakunnan Kansa: Israelilla ei oikeutta itsepuolustukseen

Haaretz:
Hamas ended its six-month cease-fire with Israel on December 19 - a day before it was due to expire - and the number of rockets fired at Israel from Gaza, which had dwindled significantly, returned to pre-truce levels. Dozens of Qassams and mortars had been launched almost daily at Israeli communities near the Gaza border since Hamas declared the truce over.

Niin sanotun tulitauonkin aikana Israel on melkein päivittäin joutunut sietämään rakettitulta Gazan suunnalta. Nyt kun viimein näyttää siltä, että Israel on tosissaan lähtemässä kitkemään Hamas-järjestöä Gazan kaistaleelta, antisemitistinen YK on ensimmäisenä tuomitsemassa Israelin iskut. Samalla YK tuomitsi Hamasin raketti-iskut, mutta miksi vasta nyt? Miksi YK heräsi vasta Israelin tehtyä jotain puolustaakseen kansalaistensa henkeä juutalaisvaltiota vastustavilta terroristeilta?

Uhreja on jo satoja. Vastuu on Hamasin ja heitä äänestäneiden palestiinalaisten. Kuten aina, Israel pyrkii välttämään siviiliuhreja. (Israelin puolustusvoimat ovat jopa jättäneet viestejä gazalaisten puhelimiin varoittaen näitä iskuista.) Ne, jotka ehdottelevat erikoisjoukkojen lähettämistä Gazaan ohjusiskujen sijaan, ovat nähneet liikaa toimintaelokuvia. Terroristeilla on myös sivistynyt tapa sijoittaa harjoitusleirejä ja tukikohtia keskelle asutuskeskuksia:

The first wave of air strikes was launched by 60 warplanes, which hit a total of 50 targets in one fell swoop. The IAF deployed approximately 100 bombs, with an estimated 95 percent reaching their intended targets. Most of the casualties were Hamas operatives.

Immediately following the first wave, some 20 IAF aircraft struck 50 Palestinian rocket launchers in an effort to minimize Hamas' retaliatory strikes.

The IDF emphasized that civilians located in areas whence Palestinians launch rockets and who quarter Hamas operatives in their homes are liable to be hurt.

The targets that were hit included training camps and installations as well as police stations, some of whom were located in civilian buildings.

(Israel myös tuhosi Al Aqsa tv-aseman, joka on tunnettu veikeistä lastenohjelmistaan.)

Israelilla ei ole hirveästi vaihtoehtoja. Rauhanomainen ratkaisu ei voi syntyä, kun toisen osapuolen viralliseen ideologiaan kuuluu two state -ratkaisun vastustaminen. Kun Israel pyrki yksipuolisesti rauhaan vetäytymällä Gazasta, "demokraattisesti" valittu Hamas palkitsi tämän kaappaamalla lopunkin vallan Fatahilta ja kiihdyttämällä Israeliin kohdistuvaa rakettitulta.

Huonoon jamaan ajetut terroristit voivat tosin aina luottaa YK:n ja muun maailman (USA:ta lukuunottamatta) tukeen:

Yle:
Hätäistunto hyväksyi Venäjän luonnosteleman ei-sitovan lausunnon, jossa vaadittiin Israelin ilmaiskujen lopettamista. Lisäksi palestiinalaisjärjestöjä vaaditaan lopettamaan raketti-iskut Israeliin.

Aloitteen hätäistunnosta teki Libya, joka on tällä hetkellä ainoa arabimaa turvallisuusneuvostossa. Neuvosto kokoontui suljettuun hätäistuntoon varhain lauantaina Suomen aikaa.


Sivistyneiden valtioiden tulisi erota tästä niin sanotusta maailmanjärjestöstä. Lähi-idän tulitauot ovat turhia: ne ainoastaan tarjoavat palestiinalaisterroristeille mahdollisuuden uudelleenaseistautua, kerätä voimiaan ja suunnitella uutta iskua. Tämä on nähty miljoona kertaa.

Puolustusministeri Ehud Barak FoxNews-kanavan haastattelussa (via Yle):

- Pyydätte meitä tekemään tulitauon Hamasin kanssa. Se on sama kuin jos teiltä pyydettäisiin tulitaukoa al-Qaidan kanssa. Tämä on asia, jota emme voi hyväksyä.

Jopa Egypti tajuaa, että Hamas on vastuussa tilanteen räjähtämisestä. Egypti on myös syyttänyt Hamasia avustustyön vaikeuttamisesta. (Jokainen palestiinalainen siviiliuhri on hyvää peeärrää Hamasille. On siis loogista, että Hamas pyrkii maksimoimaan palestiinalaissiviiliuhrien määrää.)

Tämänpäiväisen Satakunnan Kansan pääkirjoitus oli otsikoitu Rauhan juhla päättyi pommitukseen. Tämän jälkeenkin syytetään Israelia joulurauhan rikkomisesta. Pääkirjoituksessa toistetaan sitä samaa meemiä, että Israelilla ei oikeastaan missään tilanteessa ole mitään oikeutta tehdä yhtään mitään muuta kuin olla tekemättä mitään:

Oikeutettuja (Israelin kostoiskut) eivät ole millään muotoa. Palestiinalaisten tunkeminen tarkoin vartioidulle alueelleen Gazaan ilman todellisia mahdollisuuksia parempaan elämään ja yleensäkään ihmisarvoiseen elämään on raakaa sortopolitiikkaa.

Tällaista roskaa satakuntalaiset joutuvat lukemaan. Palestiinalaiset tietenkin rikkoivat rauhan jo yli viikko sitten. Gaza joutui Israelin miehittämäksi arabimaiden aloittaman kuuden päivän sodan jälkeen vuonna 1967. Sodan jälkeen arabimaat kieltäytyivät neuvottelemasta Israelin kanssa rauhasta. Israelin Gazaa koskevat intressit ovat turvallisuusintressejä eli mitään "sortopolitiikkaa" ei ole. Gazalaisia ovat sortaneet lähinnä palestiinalaiset, Egypti ja muut arabimaat käyttäessään Palestiinan kysymystä poliittisena aseena.

Pommitukset ovat ilman muuta oikeutettuja aivan kuten Suomella oli oikeus puolustaa itseään talvisodassa. Tosin kun itsepuolustuksen pukee ovelasti kostoiskuksi, on helpompi argumentoida Israelin politiikkaa vastaan.

Israelilla ei ole ainoastaan oikeutta, vaan velvollisuus puolustaa kansalaistensa henkeä, kuten jenkkikongressin edustaja Howard L. Berman toteaa:

Israel has a right, indeed a duty, to defend itself in response to the hundreds of rockets and mortars fired from Gaza over the past week. No government in the world would sit by and allow its citizens to be subjected to this kind of indiscriminate bombardment. The loss of innocent life is a terrible tragedy, and the blame for that tragedy lies with Hamas.

Satakunnan Kansa jatkaa:

niin kauan kuin Israelilla on Yhdysvaltain rajaton tuki, sen toimiin Lähi-idässä on mahdotonta puuttua. Vasta Yhdysvaltojen tiukka puuttuminen asiaan voi palauttaa edes jonkinlaisen rauhan Lähi-itään.

Pelottaa edes ajatella, mitä tällä tarkoitetaan. Bill Clintonin "tiukka puuttuminen" ei johtanut mihinkään, sillä Yasser Arafatia ei kiinnostanut rauha. Vai tarkoitetaanko tiukalla puuttumisella sitä, että USA:n tulisi painostaa Israelia pidättäytymään kaikenlaiselta itsepuolustukseen tähtäävältä toiminnalta?

Israellycool jatkaa tavalliseen tapaan konfliktin yksityiskohtaista bloggaamista.

Labels: , , , , ,

Sunday, December 14, 2008

Eid al-Adha

Less than a week ago Muslims celebrated a holiday called Eid al-Adha, Festival of Sacrifice. Remember the story about Abraham where he was about to kill his own son (Isaac if you ask Christians or Jews, Ishael if you ask Muslims) simply because God asked him to? Well, that's what they're celebrating:
Eid al-Adha is a religious festival celebrated by Muslims (including the Druze) worldwide to commemorate the willingness of Ibrahim to sacrifice his son Ishmael as an act of obedience to God.
Oh, what a wonderful thing to celebrate! Seriously, what goes on inside the heads of these people? (And by "these people" I don't mean Muslims only; naturally Christians consider this a great tale as well.) Doesn't surprise me though: following a religion requires one to completely give up his sense of reason and to make a slave of himself.

It is worshipping silly stories like this that infects cultures with toxic traits. If someone's willingness to kill his own son for some insane reason is something to be celebrated then is it any wonder that honor killings are so (relatively) frequent among Muslims?

And what is Europe going to do about this? My guess is that as the amount of Muslims in Europe shoots up our politicians will find ways to accommodate holidays like Eid al-Adha.

Labels: , , , , ,

Wednesday, December 10, 2008

Syrjinnästä vapaa blogi

Hyvää tarkoittavat ihmiset ja järjestöt tapaavat aiheuttaa vilunväristyksiä. Eräs tällainen järjestö on yhdenvertaisuus.fi. Heidän eräs kampanjansa tähtää syrjinnän lopettamiseen työpaikoilla:
Syrjinnästä vapaa alue -kampanja on kaikenlaisen syrjinnän, kiusaamisen ja häirinnän vastainen tiedotuskampanja, jonka avulla organisaatiot ja työyhteisöt tuovat julki sitoutumisensa syrjimättömyyden periaatteeseen. Syrjinnästä vapaaksi alueeksi julistautuminen merkitsee syrjinnän vastustamista, siihen puuttumista sekä ihmisten yhdenvertaisuuden tunnustamista.

Julistautuminen on myös merkki työntekijöille, työnhakijoille ja asiakkaille siitä, että organisaatio toivottaa kaikki ihmiset tervetulleiksi riippumatta sukupuolesta, iästä, etnisestä taustasta, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta.

(Listasta todennäköisesti unohtui "taidoista".)

Tällaisten propagandakampanjoiden sietäisi jo loppua. Kaikenlaisen multikulti- ja feminismipropagandan lopullinen tulos on vain aiheuttaa sekaannusta. Saatko vähemmän rahaa kuin kollegasi? Tämän täytyy johtua ihonväristäsi, sukupuolestasi tai iästäsi! Eipä näille kampanjoille taida olla loppua näkyvissä, kun propaganda nähtävästi puree:

Yhä useampi pitkälle koulutettu nainen kokee työssään, että hänen sukupuolestaan on haittaa palkkauksessa. Koulutetuista naisista tuntuu myös muita naisia useammin, että sukupuoli haittaa uralla etenemistä. (Via Ihmissuhteet.)

Tämä siis siitä huolimatta, että sukupuoleen kohdistuvasta laajamittaisesta syrjinnästä, siis sellaisesta, joka selittäisi sen "naisen euro on 80 senttiä", ei ole todisteita. Kohta firmat eivät enää uskalla torjua työpaikkaa hakevaa vähemmistön edustajaa, vaikka tämä olisi taitojensa puolesta muita hakijoita heikompi. Hyvää tarkoittavien ihmisten mielestä tällä ei tietenkään ole mitään väliä: diversiteetti on voimavara itsessään, joka kyllä kompensoi varsinaisten taitojen puutetta.

Nämä järjestöt ovat todellisia ja niitä pyörittävät todelliset ihmiset. Joku taisi vähän aikaa sitten väittää, että Ayn Randin romaanien pahikset ovat karikatyyrejä. Hah!

Labels: , , , , , ,