eroakirkosta.fi

Friday, August 26, 2011

Rauhankyyhkyt

Joku "laitonta miehitystä" vastustava aktivisti haluaa töhriä julkisia paikkoja Palestiina-myönteisillä piirustuksilla:

Tampereen keskustaan suunnitellun rauhankyyhkyjä esittävän katumaalauksen kieltäminen on herättänyt keskustelua. Taiteilija Juho Viitala olisi teoksellaan halunnut kiinnittää huomiota Israelin Palestiinan-politiikkaan. Koska maalaus on poliittisesti kantaaottava, maalauksen kieltoa on pidetty jopa sananvapautta rajoittavana. 
- Yritin siinä viestittää, että laiton miehitys, joka palestiinalaisalueilla on jatkunut loputtomiin Israelin toimesta, niin se ei varmastikaan ole kovin hyvä asia Suomen ulkopoliittisen linjan kanssa olla ristiriidassa niin vakavasti, puolustusministeriön materiaalihankinnat ja vastakauppasopimukset.  (YLE)

Onpa idioottimaista kuvitella, että tällä olisi jotain tekemistä sananvapauden kanssa. Kyseessä on (oletettavasti) verovaroin ylläpidetty julkinen tila. Suuri(n) osa veronmaksajista ei varmasti hyväksyisi heidän kustantamansa kävelyalueen tuhrimista poliittisilla kannanotoilla.

Jos Viitalalla pitäisi olla oikeus esittää poliittisia kannanottoja tällä tavalla, niin kai hänen mielestään olisi täysin hyväksyttävää, että joku Israelia kannattava taho kävisi poliittisena mielenilmaisuna suttaamassa ko. katumaalauksen, kyseinen tila kun kuuluu tietenkin yhtä paljon Israelia kannattaville kuin Israelia vastustavillekin.


Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home