eroakirkosta.fi

Sunday, December 10, 2006

Sosialismilla Korjaamaan Sosialismin Virheitä

Yleisesti luullaan, että Fortum on yksityinen riistokapitalistiyhtiö, joka huvikseen nostaa sähkön hintaa. Harva näyttää ymmärtävän, että Fortum on valtionyhtiö, jonka osakkeista yli 50% on siis valtion omistuksessa. Tälläinen vapaan markkinatalouden sääntöjä rikkova tukeminen tietenkin vääristää markkinatilannetta, ja haittaa sekä kilpailijoita että potentiaalisia kilpailijoita, joiden rahoitukseen valtio ei interventioillaan osallistu.

Korhosen, Heinäluoman ja muiden kommunistien mielestä tälläistä valtion vääristämää markkinatilannetta pitäisi lähteä korjaamaan suorittamalla lisää interventioita eli perustamalla lisää sähköyhtiöitä veronmaksajien rahoilla, säätämällä hintoja suunnitelmatalouden periaatteiden mukaisesti jne. Valtion omistamien osakkeiden myyntiä kukaan ei ole tainnut ehdottaa.

Ja entä ydinvoima? Ydinvoimalle on tarvetta, paljon enemmän mitä meillä nykyään ydinvoimaa on käytössä tai on suunnitteilla rakentaa. Valtio on tehokkaasti hidastanut ydinvoimaloiden rakentamista vuosikymmenien ajan vedoten epärealistisiin uhkakuviin (tunnetaan myös pelotteluna). Miksi ihmeessä ydinvoimaloiden rakentamiseen edes tarvitaan mitään lupia? Eikö riittäisi, että asetetaan selvät pelisäännöt (turvallisuus- ja laatumääräykset), joiden noudattamista valtio voisi sitten valvoa?
_______________________

Kapitalismi näyttää hiljalleen voittavan Vietnamissa. Mitään jenkkien interventioita ei nähtävästi oltaisi tarvittu, mikä on tietenkin helppo todeta näin jälkiviisaana. Kommunismi on tuomittu epäonnistumaan missä tahansa, milloin tahansa. Seuraavaksi vuorossa kituvan (toivottavasti hitaasti) Castron kituva Kuuba, Pohjois-Korea ja Chavezin Venezuela, jossa Chavez tuli juuri uudelleenvalituksi lahjottuaan maan köyhät. Chavezin hallinto on muutenkin poikkeuksellisen korruptoitunut.

Labels: , , ,

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

"Yleisesti luullaan, että Fortum on yksityinen riistokapitalistiyhtiö, joka huvikseen nostaa sähkön hintaa. Harva näyttää ymmärtävän, että Fortum on valtionyhtiö, jonka osakkeista yli 50% on siis valtion omistuksessa."

Jep, vuosi sitten tai jotain sinne päin kun kaikki vasemmistolaiset kauhistelivat Fortumin osinkoja niin he olivat tavallaan oikeassa. Kyllähän se on aika perseestä kun veroina perittyjä rahoja jaetaan "kavereiden kesken".

"Mitään jenkkien interventioita ei nähtävästi oltaisi tarvittu, mikä on tietenkin helppo todeta näin jälkiviisaana. Kommunismi on tuomittu epäonnistumaan missä tahansa, milloin tahansa."

Ei kai, katso vaikka Vunetistä miten mahtava kommunismi on ja miten meitä "vapautetaan kapitalismin ikeestä". ROFLMAO.

December 12, 2006 3:39 PM  
Anonymous Anonymous said...

"Miksi ihmeessä ydinvoimaloiden rakentamiseen edes tarvitaan mitään lupia? Eikö riittäisi, että asetetaan selvät pelisäännöt (turvallisuus- ja laatumääräykset), joiden noudattamista valtio voisi sitten valvoa?"

En kyllä missään tapauksessa pistäisi valtiota valvomaan asiaa. Yksityinen vakuutusyhtiö on huomattavasti parempi tässä asiassa.

December 23, 2006 11:28 AM  
Blogger Jarkko said...

Eikös Fortum kuitenkin sähköä myy ihan markkinahintaan.

January 06, 2007 12:05 AM  
Blogger Mikko Sandt said...

Kyseessä on subventoinnin (=osakkeenomistus veronmaksajien rahoilla/kustannuksella) mahdollistama hinta eli kyseessä ei ole markkinahinta.

January 10, 2007 7:00 PM  

Post a Comment

<< Home