eroakirkosta.fi

Thursday, April 16, 2009

Loppu lihansyönnille?

Myös vihreinä tunnetut, kasvua ja hyvinvointia vihaavat kontrollihaluiset hullut ovat toivomassa "vain yhtä liharuokapäivää" Helsingin kouluihin:

Helsingin vihreät nuoret -järjestö toivoo kouluihin liharuokapäivää. Järjestö ehdotti keskiviikkona, että Helsingin kouluissa ja muissa kaupungin ruokaloissa tarjottaisiin liharuokaa korkeintaan kerran viikossa.

Tätä nykyä Helsingin kouluissa tarjotaan lihaa neljänä päivänä viikossa ja kalaa yhtenä päivänä. Kasvisruoka on vaihtoehtona joka päivä.


Mitä vikaa normaalissa ruokavaliossa on? Vihreiden kannattama, pelkästään kasviksista koostuva ruokavalio on luonnoton ja ironisesti talouskasvun mahdollistama. Ihmisen elimistö on sopeutunut sekaravintoon. Vielä sata vuotta sitten ihmisellä ei ollut tarpeeksi tietoa ihmiselimistön tarvitsemista ravintoaineista. Pelkkä kasvisruokavalio on satojen vuosien ajan ollut terveysriski. Pelkän kasviksen syönti ei ole sen luonnollisempaa kuin pelkän lihan syönti. Kasvissyönnissä ei olekaan kyse lasten terveydestä vaan moraalista. Lihansyönnin pitäminen moraalittomana on typerää, abstraktitason haihattelua. Tähän väliin sopiikin lisää hyvää settiä Starship Troopers -kirjasta.

What is "moral sense"? It is an elaboration of the instinct to survive. The instinct to survive is human nature itself, and every aspect of our personalities derives from it. Anything that conflicts with the survival instinct acts sooner or later to eliminate the individual and thereby fails to show up in future generations.

...

Correct morals arise from knowing what Man is - not what do-gooders and well-meaning old Aunt Nellies would like him to be.

Kun vielä huomioidaan, että kasvisruokaa on kuitenkin saatavilla joka päivä, on vihreiden kanta vielä vaikeammin ymmärrettävissä. Koululaiset ovat tunnetusti nirsoja ruoan suhteen, joten liharuoan katoaminen ruokaloista johtaisi lähinnä karkkipatukoiden kulutuksen lisääntymiseen kouluaikana.

Julkisten koulujen ei tulisi opettaa mitään ideologiaa. Toisaalta koulu soveltuu mitä parhaiten virallisen ideologian iskostamiseen lasten mieliin. Koska vihreiden toimien takana on halu hallita yksilöiden käyttäytymistä, ei tällaisen paternalismin kannattaminen ole mitenkään ihmeellistä. Jos peruskoulut yksityistettäisiin, koulut saisivat itse päättää, minkälaista ruokaa tarjoavat. Tosin tällöin hippivanhemmat passittaisivat lapsensa pelkkää kasvisruokaa tarjoaviin kouluihin, mikä olisi vähintään yhtä arveluttavaa - ja kaiken lisäksi paljon vaarallisempaa - kuin lapsiansa kristillisiin kouluihin passittavat vanhemmat.

Muistakaa myös, että Hitler oli kasvissyöjä. Joidenkin historioitsijoiden mukaan Hitler kiihdytti sota- ja tuhoamiskampanjoitaan heikon kuntonsa vuoksi, jonka arvellaan osittain johtuneen hänen kasvisruokavaliostaan. Ruokavalio saattaa myös selittää näiden nykyvihreiden "toiveet". Eikös jonkin teorian mukaan lihansyönti edistä aivojen kehitystä?

Do your part in fighting fascism - eat meat!

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home