eroakirkosta.fi

Monday, June 19, 2006

Turhuuden puolesta

Nipullinen vasemmistohippejä valtasi purettavaksi määrätyn talon:

"Aamulla luin lehdestä, että turkulaiset taiteilijat olivat vallanneet talon Ratapihankadun ja Brahenkadun kalmauksesta."

"Vallatut talot ovat vanhoja kaupungin omistuksessa olevia puutaloja, jotka on jätetty tyhjilleen jo reilu pari vuotta sitten. Taloja on suunniteltu purettaviksi asemakaavamuutoksen myötä ja tilalle rakennettaneen liiketiloja.""Kuinka hullua, että kaupungilla on varaa pitää hyväkuntoisia rakennuksia tyhjillään vuosikausia ja samaan aikaan varaa olla tukematta paikallisia taiteilijoita, jotka ovat vailla toimitiloja."


Onko työtön taiteilija jotenkin arvokkaampi kuin työtön yleensä? Pitäisikö kaupungin olla vastuussa uuden atk-yrityksen perustamisesta, jos lauma atk-työläisiä jäisi jostain syystä työttömäksi, tai olisi ilman toimitiloja? On tietenkin naurettavaa, että byrokratian takia potentiaalisia liiketiloja pidetään vuosikaupalla tyhjillään, mutta veikkaampa, että Turusta(kin) löytyisi n. miljoona ryhmittymää, jotka haluaisivat veronmaksajien kustantavan heille omat tilat ja vielä maksavan siitä, että nämä ovat sattuneet valitsemaan taiteilijan ammattinimikkeekseen.

Oikea ratkaisu tilanteeseen olisi, että vasurit, taiteilijat jms. hakisivat rahoitusta yksityisiltä, tai vaikkapa keräisivät kolehdin, jolla sitten pelastaisivat talonsa. Taiteilijoiden tuottavuus määräisi, mitenkö pitkälle tälläistä taidetalohanketta voitaisiin jatkaa.

Labels:

1 Comments:

Blogger J.M.K. said...

Olen tässä asiassa ehdottomasti samaa mieltä kanssasi. Ymmärrys ei vain riitä ihmisille, jotka kuvittelevat että heillä on jokin erityisoikeus rikkoa yksityistä omistusoikeutta ja "edistää" asioitaan laittomin keinoin.

June 30, 2006 3:56 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home