eroakirkosta.fi

Sunday, December 28, 2008

Arabimaat, YK ja Satakunnan Kansa: Israelilla ei oikeutta itsepuolustukseen

Haaretz:
Hamas ended its six-month cease-fire with Israel on December 19 - a day before it was due to expire - and the number of rockets fired at Israel from Gaza, which had dwindled significantly, returned to pre-truce levels. Dozens of Qassams and mortars had been launched almost daily at Israeli communities near the Gaza border since Hamas declared the truce over.

Niin sanotun tulitauonkin aikana Israel on melkein päivittäin joutunut sietämään rakettitulta Gazan suunnalta. Nyt kun viimein näyttää siltä, että Israel on tosissaan lähtemässä kitkemään Hamas-järjestöä Gazan kaistaleelta, antisemitistinen YK on ensimmäisenä tuomitsemassa Israelin iskut. Samalla YK tuomitsi Hamasin raketti-iskut, mutta miksi vasta nyt? Miksi YK heräsi vasta Israelin tehtyä jotain puolustaakseen kansalaistensa henkeä juutalaisvaltiota vastustavilta terroristeilta?

Uhreja on jo satoja. Vastuu on Hamasin ja heitä äänestäneiden palestiinalaisten. Kuten aina, Israel pyrkii välttämään siviiliuhreja. (Israelin puolustusvoimat ovat jopa jättäneet viestejä gazalaisten puhelimiin varoittaen näitä iskuista.) Ne, jotka ehdottelevat erikoisjoukkojen lähettämistä Gazaan ohjusiskujen sijaan, ovat nähneet liikaa toimintaelokuvia. Terroristeilla on myös sivistynyt tapa sijoittaa harjoitusleirejä ja tukikohtia keskelle asutuskeskuksia:

The first wave of air strikes was launched by 60 warplanes, which hit a total of 50 targets in one fell swoop. The IAF deployed approximately 100 bombs, with an estimated 95 percent reaching their intended targets. Most of the casualties were Hamas operatives.

Immediately following the first wave, some 20 IAF aircraft struck 50 Palestinian rocket launchers in an effort to minimize Hamas' retaliatory strikes.

The IDF emphasized that civilians located in areas whence Palestinians launch rockets and who quarter Hamas operatives in their homes are liable to be hurt.

The targets that were hit included training camps and installations as well as police stations, some of whom were located in civilian buildings.

(Israel myös tuhosi Al Aqsa tv-aseman, joka on tunnettu veikeistä lastenohjelmistaan.)

Israelilla ei ole hirveästi vaihtoehtoja. Rauhanomainen ratkaisu ei voi syntyä, kun toisen osapuolen viralliseen ideologiaan kuuluu two state -ratkaisun vastustaminen. Kun Israel pyrki yksipuolisesti rauhaan vetäytymällä Gazasta, "demokraattisesti" valittu Hamas palkitsi tämän kaappaamalla lopunkin vallan Fatahilta ja kiihdyttämällä Israeliin kohdistuvaa rakettitulta.

Huonoon jamaan ajetut terroristit voivat tosin aina luottaa YK:n ja muun maailman (USA:ta lukuunottamatta) tukeen:

Yle:
Hätäistunto hyväksyi Venäjän luonnosteleman ei-sitovan lausunnon, jossa vaadittiin Israelin ilmaiskujen lopettamista. Lisäksi palestiinalaisjärjestöjä vaaditaan lopettamaan raketti-iskut Israeliin.

Aloitteen hätäistunnosta teki Libya, joka on tällä hetkellä ainoa arabimaa turvallisuusneuvostossa. Neuvosto kokoontui suljettuun hätäistuntoon varhain lauantaina Suomen aikaa.


Sivistyneiden valtioiden tulisi erota tästä niin sanotusta maailmanjärjestöstä. Lähi-idän tulitauot ovat turhia: ne ainoastaan tarjoavat palestiinalaisterroristeille mahdollisuuden uudelleenaseistautua, kerätä voimiaan ja suunnitella uutta iskua. Tämä on nähty miljoona kertaa.

Puolustusministeri Ehud Barak FoxNews-kanavan haastattelussa (via Yle):

- Pyydätte meitä tekemään tulitauon Hamasin kanssa. Se on sama kuin jos teiltä pyydettäisiin tulitaukoa al-Qaidan kanssa. Tämä on asia, jota emme voi hyväksyä.

Jopa Egypti tajuaa, että Hamas on vastuussa tilanteen räjähtämisestä. Egypti on myös syyttänyt Hamasia avustustyön vaikeuttamisesta. (Jokainen palestiinalainen siviiliuhri on hyvää peeärrää Hamasille. On siis loogista, että Hamas pyrkii maksimoimaan palestiinalaissiviiliuhrien määrää.)

Tämänpäiväisen Satakunnan Kansan pääkirjoitus oli otsikoitu Rauhan juhla päättyi pommitukseen. Tämän jälkeenkin syytetään Israelia joulurauhan rikkomisesta. Pääkirjoituksessa toistetaan sitä samaa meemiä, että Israelilla ei oikeastaan missään tilanteessa ole mitään oikeutta tehdä yhtään mitään muuta kuin olla tekemättä mitään:

Oikeutettuja (Israelin kostoiskut) eivät ole millään muotoa. Palestiinalaisten tunkeminen tarkoin vartioidulle alueelleen Gazaan ilman todellisia mahdollisuuksia parempaan elämään ja yleensäkään ihmisarvoiseen elämään on raakaa sortopolitiikkaa.

Tällaista roskaa satakuntalaiset joutuvat lukemaan. Palestiinalaiset tietenkin rikkoivat rauhan jo yli viikko sitten. Gaza joutui Israelin miehittämäksi arabimaiden aloittaman kuuden päivän sodan jälkeen vuonna 1967. Sodan jälkeen arabimaat kieltäytyivät neuvottelemasta Israelin kanssa rauhasta. Israelin Gazaa koskevat intressit ovat turvallisuusintressejä eli mitään "sortopolitiikkaa" ei ole. Gazalaisia ovat sortaneet lähinnä palestiinalaiset, Egypti ja muut arabimaat käyttäessään Palestiinan kysymystä poliittisena aseena.

Pommitukset ovat ilman muuta oikeutettuja aivan kuten Suomella oli oikeus puolustaa itseään talvisodassa. Tosin kun itsepuolustuksen pukee ovelasti kostoiskuksi, on helpompi argumentoida Israelin politiikkaa vastaan.

Israelilla ei ole ainoastaan oikeutta, vaan velvollisuus puolustaa kansalaistensa henkeä, kuten jenkkikongressin edustaja Howard L. Berman toteaa:

Israel has a right, indeed a duty, to defend itself in response to the hundreds of rockets and mortars fired from Gaza over the past week. No government in the world would sit by and allow its citizens to be subjected to this kind of indiscriminate bombardment. The loss of innocent life is a terrible tragedy, and the blame for that tragedy lies with Hamas.

Satakunnan Kansa jatkaa:

niin kauan kuin Israelilla on Yhdysvaltain rajaton tuki, sen toimiin Lähi-idässä on mahdotonta puuttua. Vasta Yhdysvaltojen tiukka puuttuminen asiaan voi palauttaa edes jonkinlaisen rauhan Lähi-itään.

Pelottaa edes ajatella, mitä tällä tarkoitetaan. Bill Clintonin "tiukka puuttuminen" ei johtanut mihinkään, sillä Yasser Arafatia ei kiinnostanut rauha. Vai tarkoitetaanko tiukalla puuttumisella sitä, että USA:n tulisi painostaa Israelia pidättäytymään kaikenlaiselta itsepuolustukseen tähtäävältä toiminnalta?

Israellycool jatkaa tavalliseen tapaan konfliktin yksityiskohtaista bloggaamista.

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home