eroakirkosta.fi

Friday, October 09, 2009

Obamalle Nobel

Vain yhdeksän kuukautta presidenttinä toiminut Barack Obama on voittanut Nobelin rauhanpalkinnon. Samalla koko palkinto menettänee uskottavuutensa kymmenien miljoonien amerikkalaisten silmissä. Kaleva-lehti on toista mieltä:

Sosialistiksi ja kommunistiksi haukuttu Obama saanee arvostelijat hiljenemään, ainakin hetkeksi. Heidän on pakko huomata ainakin jossain määrin se, että vaikka kotimaassa kaikki näyttää menevän pieleen, niin ulkomailla Obama on yhä erittäin korkeassa arvossa ja hänen linjaansa uskotaan.

Onpa typerä analyysi. Obaman vastustajat lähinnä näkevät tämän ulkovaltojen puuttumisena Yhdysvaltain sisäpolitiikkaan. Republikaanien kupissa ei paljoa paina, miten paljon norjalaiset, ruotsalaiset tai ranskalaiset Amerikasta pitävät. Nobel-palkinnot eivät todellakaan ole tehneet Al Goresta tai Jimmy Carterista mitenkään pidettyja, vaan monet republikaanit näkevät erityisesti jälkimmäisen lähinnä maanpetturina.

Samalla palkinto on läimäys päin presidentti George W. Bushin kasvoja, vaikka sitä ei sanottukaan aivan suoraan.

Juuri näin. Tällä eleellä osoitettiin, että koko muu maailma on demokraattipuolueen takana, mikä lähinnä lisää republikaanien ponnisteluja Obaman sisäpolitiikan vastustamiseksi.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home