eroakirkosta.fi

Wednesday, July 22, 2009

Jääkiekkoa suunnitelmatalouden ehdoin

Detroitissa viime kauden pelannut tshekkikiekkoilija Jiri Hudler on siirtymässä Venäjän KHL-liigaan. Ylen uutisen kommenttiosastossa nimimerkki Angels of LA kirjoitti:

Hieno juttu, että venäläisiltä löytyy nyt resursseja laittaa ylimieliselle NHL:lle kapuloita rattaisiin. Euroopasta on aina ryövätty huippupelaajat ja lupaavimmat lahjakkuudet naurettavilla rahasummilla Pohjois-Amerikkaan, milloin mihinkin farmiliigaan

Onpas tosi hienoa, että Venäjän umpimätä poliittinen koneisto on rasvannut venäläistä urheilua öljyrahoilla! Pitäisikö Suomessakin valtion kansallistaa yksityistä omaisuutta ja edistää paikallishallintojen korruptiota, jotta puolityhjille kiekkohalleille voitaisiin raahata miljoonia dollareita maksavia pelaajia?

Muutenkin on naurettavaa kuunnella joidenkin kiekkoeksperttien analyysia siitä, miten Venäjällä on jääkiekkoon liittyvät asiat "tehty oikein" viime vuosien aikana. Näille eksperteille jääkiekon tukeminen on jokin itseisarvo, vailla mitään vaihtoehtoiskustannuksia. Minun nähdäkseni jääkiekossa tehdään asiat oikein silloin, kun tarjonta vastaa yleisön kysyntää, mutta ei silloin, kun tuetaan sadoilla miljoonilla ruplilla toimintaa, josta kuluttajat eivät ole halukkaita maksamaan. Miksi siis Angels of LA puhuu "naurettavista rahasummista" viitatessaan NHL:ssä maksettaviin palkkoihin? NHL:n palkat sentään ovat lähtöisin yleisön halukkuudesta maksaa.

Vai edistääkö jääkiekon tukeminen hyvinvointia, mikä tietenkin oikeuttaisi kaikenlaisen totalitarismin? Ehkä Neuvostoliittokin teki jääkiekon suhteen "asiat oikein", kun miesten maajoukkueen pelaajavat harjoittelivat 11 kuukautta vuodessa eristyksissä perheistään.

Pohjoisamerikkalaisen jääkiekon ystävänä en voi toivoa muuta kuin että KHL romahtaisi omaan megalomaanisuuteensa. Toivoisin myös pelaajien boikotoivan kyseistä liigaa.

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home