eroakirkosta.fi

Sunday, May 17, 2009

Viharikos

Sisäministeriö aloittaa tänä vuonna viharikollisuuden tilastoinnin. Jatkossa tiedot viharikollisuudesta on tarkoitus kerätä vuosittain.

Rasistiset viharikokset poimitaan poliisin tiedostoista ensimmäiseksi.

Viharikokset ovat yleistyneet huomattavasti netin myötä ja verkkoon on syntynyt samanmielisten viharyhmiä, arvioi sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen.

Mielenkiintoista, tullaanko tätä soveltamaan lähes pelkästään valkoisiin heteromiehiin, vai lasketaanko ei-muslimeihin kohdistunut jihad viharikokseksi. Muualla Euroopassa rasistinen rikollisuus on kasvavissa määrin nimenomaan muslimien toimeenpanemaa. Huomatkaa myös eksplisiittinen maininta nettirasisteista. Rasismihan ei ole Suomessa laitonta, joten lieneeköhän tässä yritys hiljalleen tehdä siitä laitonta?

Annetaan South Parkin terveellä järjellä varustettujen lapsosten kertoa, miksi viharikoslainsäädäntö on naurettava idea:

Labels: , , , , ,

4 Comments:

Blogger Jarkko said...

Voin vastata tuohon kysymykseesi että ainakin tähän asti on myös valtaväestöön kohdistuneet rasistiset rikokset tilastoitu. Viharikoksista niiden osuus tosin on pieni.

May 21, 2009 10:47 PM  
Blogger Mikko Sandt said...

Niin, mutta mikä luokitellaan rasistiseksi rikokseksi? Synagogien polttelu skinien taholta on vielä helposti luokiteltavissa rasistiseksi, mutta entä jos kyseessä on jihad?

May 22, 2009 2:19 AM  
Blogger Jarkko said...

Voitko antaa esimerkin Suomessa tehdystä rikoksesta, jonka laskisit osaksi jihadia.

May 23, 2009 1:18 PM  
Blogger Mikko Sandt said...

En puhunut tämän päivän Suomessa tapahtuvista, jihadin nimeen tehdyistä rikoksista vaan siitä, mitä meillä saattaa olla edessä. Tämän takia viittaus tilanteeseen muualla Euroopassa.

June 04, 2009 4:15 AM  

Post a Comment

<< Home