eroakirkosta.fi

Monday, September 04, 2006

Kenen mittari antaa parhaan tuloksen

Ruotsia hallitseva sosiaalidemokraattipuolue jatkaa kommunistipropagandamasiinan ylläpitoa. Helsingin Sanomien mukaan Ruotsin ammattiliittojen keskusjärjestön pääekonomisti Dan Andersson vaatii, että Ruotsi luopuisi nykyisistä, todellista
työttömyyttä piilottelevista virallisista työttömyystilastoista. Ruotsin todellinen työttömyys on vähintään Suomen tasoa; oikeisto- ja liberaalipoliittikkojen mukaan melkein kaksikymmentä prosenttia. Suomessa on kansainvälisesti laajalti käytössä oleva mittaustapa (oikeastaan Suomessa on käytössä kaksi mittaustapaa), jonka käyttöönottoa Ruotsin demarihallitus vastustaa. Nykyinen demarihallitus siis käyttää veronmaksajien rahoja harhaanjohtavan propagandan ulossuoltamiseen.

Labels: , , ,

2 Comments:

Blogger libertatisaequilibritas said...

Ruotsin vasemmisto yleensä on muutenkin aika härski verrattuna muihin maihin.

En ole lukenut paljoakaan taloustiedettä tms. mutta oletan että työttömyys yleensä johtuu siitä että markkinat ovat rajoitettuja tai että joku "häiritsee" niitä jollain tukijärjestelmällä ja ylisuurilla veroilla.
Salapoliisitaidot käyttöön... kuka mahtaa olla syyllinen?

Työllisyden vähentäminen sillä tavalla että "luodaan" (suoja)työpaikkoja eli suoraan sanoen "kerhotoiminaa ettei aika kävisi pitkäksi" on mielestäni ihan p-stä ja syö vielä enemmän verorahoja kun pitää maksaa lainmukaista palkkaa ja sitten vielä tilat ja lelut ja tarvittaessa jonkinlaiset raaka-aineet...

September 06, 2006 3:55 PM  
Blogger Mikko Sandt said...

Sietää muista ammattiliittojen vaikutusvalta Pohjoismaissa. Ay-liikkeet ovat tunnettuja mm. työläisten hinnoittelemisesta työmarkkinoiden ulkopuolelle.

Keinotekoisten työpaikkojen luonti onkin aivan naurettavaa pelleilyä. Näyttää hyvältä paperilla ehkä muutaman vuoden, minkä jälkeen vaikutukset alkavat näkymään laajalti. Ks. esim. Kiinan valtiontehtaita (tai minkä tahansa valtion, missä hintamekanismi ei määrää tuotantoa), jotka ovat vuosikymmeniä kärsineet turhista työntekijöistä. Kiinan urbaanialueilla ollaan perinteisesti pyritty täystyöllisyyteen nimenomaan luomalla turhia työpaikkoja. Asia on tosin pikkuhiljaa parantumassa, eikä Kiinassa ole odotettavissa Neuvostoliiton romahdusta edeltäneitä oloja.

September 08, 2006 6:08 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home