eroakirkosta.fi

Friday, September 12, 2008

Paasikiven-Kekkosen linja on yhä elossa

Halosen toimettomuus Georgian sodan aikana ja ympäripyöreät puheet hyvinvointijärjestelmän tulevaisuudesta kertovat paljon siitä ajasta, jota Halonen nähtävästi tällä hetkellä elää.
Halonen sanoo SAK:n Palkkatyöläisen haastattelussa, että hyvinvointijärjestelmää ei kannattaisi heppoisin perustein romuttaa, koska sen rakentaminen on edellyttänyt sukupolvien yli menevää yhteisvastuuta.
Onpas pressalla perustelut!

Halosen nuoruusvuosinahan Neuvostoliitto päätti mm. siitä, mitä puolueita Suomen hallitukseen suvaittiin. Esim. Kokoomusta ei vaalivoitoista huolimatta hyväksytty hallitukseen. Jos mitään, niin hyvinvointijärjestelmän rakentaminen edellytti vastaäänten hiljentämistä. Toisen maailmansodan jälkimainingit olivat viimeinen naula valkoisen Suomen arkkuun.

Jotain oikeutta maailmassa sentään on. Danske Bankin pääanalyytikko toivoi n. viikko sitten pörssiromahdusta Venäjälle, jotta satoja vuosia odottaneet talousuudistukset saataisiin kunnolla käyntiin. Analyytikon toiveisiin on vastattu:
Moskovan pörssin suurimpia yhtiöitä seuraava RTS-indeksi on viime toukokuun huippunsa jälkeen menettänyt melkein puolet arvostaan.

Elokuun alusta asti myös Venäjän rupla on menettänyt nopeasti arvoaan.

Kansainvälinen sijoituspääoma on vetäytynyt kiihtyvällä vauhdilla Venäjältä sen jälkeen, kun raakaöljyn hinta kääntyi laskuun heinäkuussa ja samalla maan öljytulot alkoivat nopeasti supistua. Venäjän ja länsimaiden välejä merkittävästi kiristänyt Georgian selkkaus on pelkästään heikentänyt pääomamarkkinoiden luottamusta Venäjän talouteen ja maan markkinoihin.
Ehkä seuraava Venäjä tajuaa jättää kapitalistit rauhaan ja yksityistää energiasektorin.

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home