eroakirkosta.fi

Friday, January 16, 2009

Österman Israelista

Ei ole mikään ihme, että Lars "Monetary Crank" Östermanin blogista löytyy tällaista läppää Israelista. Tuon talousdemokratia-aatteen mukana nähtävästi annostellaan yleensä roima annos salaliittoteorioita sun muuta. Joskus on vaikea erottaa fanaattisia Ron Paul -faneja näistä crankeista. Molemmista leireistä löytyy kaikenlaisia höyrypäitä, joiden mielestä juutalaiset hallitsevat USA:n ulkopolitiikkaa (joidenkin mielestä koko maailmaa), USA:n tiedustelupalvelut junailivat 9/11-iskut ja niin edelleen.

Tässä humoristisessa kuvasarjassa viljellään sitä uskomusta, että juutalaiset olisivat varastaneet palestiinalaisten maata. Varsinkin tuossa ensimmäisessä kuvassa annetaan ymmärtää, että vuonna 1946 oli olemassa jonkinlainen Palestiinan valtio. Näin ei tietenkään ollut, eivätkä juutalaiset varastaneet maata, vaan hankkivat sitä laillisesti perustaen asumuksia lähinnä tyhjille seuduille ja vuokraamalla maata. YK:n jako vuodelta 1947 perustui siihen, että juutalaiset saisivat ne alueet, joissa he ovat enemmistönä eli suurin piirtein tämän mukaan. (Tuo eteläkärki, joka ehdotettiin kuuluvaksi juutalaisten alueeseen, on Negevin aavikkoa.) Kuten on aiemminkin tullut mainittua, ei sillä olisi ollut mitään väliä, vaikka arabeille oltaisiin tarjottu 90 prosenttia Palestiinasta. Arabit olivat jo vuonna 1937 tyrmänneet tämän ehdotuksen. Kyseessä oli puhtaasti periaatteellinen syy vastustaa mitä tahansa juutalaisvaltiota Palestiinassa. Kehitys, joka näkyy tuon kuvasarjan kahdessa viimeisessä kuvassa, onkin sitten arabien oman peeloilun ansiota. Yleenä sodan aloittanut ja vielä hävinnyt osapuoli menettää jotain, kuten kuuluukin.

Kun muuten otetaan huomioon palestiinalaisten silloiset suhteet natsien holokaustimasiinaan, tuo YK:n jako oli arabeille aivan liian antelias.

En todellakaan ymmärrä niitä joiden jokapäiväseen mantraan kuuluu " mutta onhan israelilaisten saatava puolustaa itseään raketti-iskuja vastaan". Kyseiset raketit ovat lähinnä kellareissa koottuja ruudilla täytettyjä peltiputkia joita voi verrata isomman luokan ilotulitteisiin ja joiden osumatarkkuus on naurettavan huono.

Hah hah!

Ja jos Gazalaiset ampuvatkin jotain järeämpää niin eiköhän se ole vähintäinkin oikeutettua huomioiden miten vihollinen on vienyt alueita alkuperäisasukkailta.

Keneltä ihmeen alkuperäisasukkailta? Palestiinan alue on ollut pilkottuna muun muassa egyptiläisten, syyrialaisten ja ottomaanien vallan alla ja sitä ovat kansoittaneet kaikenlaiset paikasta toiseen liikkuvat paimentolaiset.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home