eroakirkosta.fi

Friday, October 16, 2009

Kohti vastuutonta yhteiskuntaa

Helsingin Sanomat, 14.10.2009:

Eduskunta hyväksyi keskiviikkona lainmuutoksen, jonka mukaan pikavippiyritykset eivät saa luovuttaa rahaa lainaajalle öisin.

Lainmuutoksella yritetään vähentää turvautumista pikaluottoihin öiseen aikaan, jolloin lainanottajan harkintakyky saattaa olla heikentynyt.


Helsingin Sanomat, 15.10.2009:

Hallitus esittää eduskunnalle, että mitään ilotulitteita ei saisi enää myydä tai luovuttaa alle 18-vuotiaille.

Vaarallisimmat ilotulitteet kielletään kokonaan.

Helsingin Sanomat, 15.10.2009:

Raha-automaatteja ei voi enää muutaman vuoden kuluttua pelata anonyymisti, jos sisäministeriön arpajais- ja asehallintoyksikön suunnitelmat toteutuvat.

Suomessa ollaan vauhdilla menossa suuntaan, jossa yksilöä ei pidetä enää mistään vastuullisena. (Olemattomia tuomioita raiskauksista ja henkirikoksista jakeleva oikeuslaitos on jo pitkään ollut tämän suunnan tiennäyttäjä. ) Itse asiassa tämä varmistetaan siten, että yksilön ei enää sallita tekevän päätöksiä omasta elämästään, vaan kaikki päätökset tekee eduskunta. Näin yksilö ei voi enää tehdä "vääriä" päätöksiä.

Ne kaikkein avuttomimmat saattavat tästä hyötyäkin (mutta eivät välttämättä, vaikuttaahan epäonnistumismahdollisuuden poistuminen kannustimiin), mutta miksi meidän muiden pitäisi alistua idioottien hallittaviksi?

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home