eroakirkosta.fi

Wednesday, November 11, 2009

Hirveätä simputusta

Ei ole Suomen armeijassa helppoa:

Kaksi varusmiestä on tuomittu sakkoihin alokkaiden simputtamisesta Jääkäriprikaatissa, Yle kertoi tiistaina. Lapin käräjäoikeus määräsi alikersanttien maksettavaksi 30 päiväsakkoa eli yhteensä 180 euroa.

Kiroilevat alikersantit olivat vaatineet alokkaita tekemään tupailmoituksia sängyn alla tai sängyllä selällään maaten. Ilmoituksia oli määrätty tekemään myös seinän takaa.


Pari asiallista kommenttia Hesarin uutisen keskustelupalstalta:

"Kylläpä on tapahtunut kamalia! Ihan on laitettu sängylle makaamaan ja KIROILTU ALOKKAIDEN KUULLEN!!! Kai paikalle on jo lähetetty kriisiapua ja kaikki vapautettu palveluksesta? Missä viipyy Vanhasen anteeksipyyntö?"

"No jos on ihan kiroiltu niin kyllä on varmaan mennyt pojalta sitten fiilis. Toivottavasti ovat edes päässeet heti soittamaan äidilleen!"

"Kyllä siellä on ollu taas porukalla rohkeita äitin pikku mussukoita ku on ollu niin RANKKAA. Rankkaa on sitte ku ollaan 9 yötä metsässä 4h yöunilla, mutta nämä mammarit on saanu sentään kuulla KIROILUA!"

"Voi hellanlettas ku on poikia "kiusattu" tuolla tavalla. Aivan normaalia touhua, piristää kummasti välillä tunnelmaa tuommoinen "pelleily"."

Tässä on itseasiassa kaksi hyvää argumenttia asevelvollisuutta vastaan. Ensinnäkin, vapaaehtoisuus kitkisi armeijasta kaikenlaiset herkkähipiäiset, asepalvelukseen kelpaamattomat yksilöt. Toiseksi, meininki armeijassa on todella lapsellista. Aliupseerit ovat kuin kakaroita ja upseerien älyä joutuu jatkuvasti epäilemään, kun kaikki pitää aina tehdä vaikeimman kautta (missä ei tietenkään sinänsä ole mitään ihmeellistä, onhan armeija valtion monopoli). Armeija ei todellakaan tee pojista miehiä, vaan se tekee miehen aluista poikia. Minun on vaikea nähdä armeijassa mitään mekanismia, jonka avulla normaaliälyinen varusmies miehistyisi sen 6-12 kuukautta kestävän leikkikerhon aikana. Toisaalta jos lähdetään siitä, että asevelvollisuus pitää säilyttää, niin tällöin olisi tietenkin kaikkien kannalta parempi, että tällaisesta "simputuksesta" ei rangaistaisi, sillä se tekisi asepalveluksen entistä tylsemmäksi. (Todellinen simputtaminen on tietenkin asia erikseen.)

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home