eroakirkosta.fi

Monday, January 21, 2008

Raketteja sataa

Kuten tiedämme, Israelin joukot vetäytyivät Gazasta vuoden 2005 syksyllä. Tämän jälkeen palestiinalaiset palkitsivat Israelin vetäytymisen äänestämällä Hamasin valtaan. Hamas kieltäytyi tunnustamasta Israelia ja tuomitsemasta Israeliin kohdistuvaa terrorismia. Mitä se kertoo palestiinalaisista, kun he äänestävät valtaan terrorismiryhmän, jonka poliittisiin tavoitteisiin ei kuulu rauha Israelin ja Palestiinan välillä? Viime kesänä Gaza siirtyi sisällissodan seurauksena kokonaan Hamasin haltuun.

Sitten päästäänkin tähän päivään. Israel on lopettanut polttoainetoimitukset Gazaan osana Gazan ja Israelin välisten rajanylityspaikkojen sulkemista, mikä on johtanut Gazan ainoan voimalan sulkemiseen (huolimatta siitä, että Israelin puolustusministeriön mukaan Gazassa on tarpeeksi polttoainetta voimalan pitämiseen päällä, mutta palestiinalaiset ovat keksineet polttoaineelleen parempaa käyttöä). Tämä mm siksi, että palestiinalaiset terroristit laukovat päivittäin kymmeniä raketteja Israeliin ilman, että palestiinalaiset viranomaiset tekevät asialle yhtään mitään. Nyt YK ja muut "ihmisoikeusjärjestöt" ovat vaatimassa Israelia lopettamaan terrorismin vastaiset toimet. Hamas-terroristit laukovat Gazasta satoja raketteja Israeliin viikoittain, mutta tämä ei luonnollisesti YK:ta kiinnosta. Suurin osa Gazan sähköstä tulee muuten Israelista.

Sinänsä tässä "valot pois"-tilanteessa ei ole mitään uutta tai ihmeellistä, kiitos Hamasin: There were no signs of panic, as Gazans have been living with fuel cutbacks, power outages and shortages since Islamic Hamas militants overran the seaside territory in June, triggering international sanctions.

Tilanteen päivittäistä kehittymistä seurataan täällä.

Hamas uskoo, että rakettisateen kiihdyttäminen pakottaa Israelin tulitaukoon, sillä Israel ei halua aloittaa uutta maasotaa Hamasia vastaan. Ehud Olmertin kaltaisen ääliön ollessa Israelin johdossa en yhtään ihmettelisi, jos asia todellakin on näin. Olmert lopetti kansainvälisen painostuksen seurauksena Hezbollahin ja Hamasin vastaisen sodan puolitoista vuotta sitten. Homma jätettiin kesken. Terroristien annettiin kerätä voimiaan ja täydentää asevarastojaan YK-joukkojen nenien alla. Tämä siis siitä huolimatta, että sodan lopettaneeseen YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmaan nimenomaan kuului vaatimus Hezbollahin aseistariisumisesta.

Ja kaiken tämän jälkeen USA:ta ja Israelia paheksutaan "kansainvälisen konsensuksen" rikkomisesta ja itsepäisyydestä.

Labels: , , , ,

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Palestiinalaiset ja Israelia vastustavat länsimaalaiset ovat eteviä media- ja propagandasodassa.

Miten Israel selviää sitten kun Eurooppa on islamisoitunut, Yhdysvalloissa valkoiset ovat jääneet vähemmistöksi ja voimistuneet muslimimassat katsovat hetken koittaneen ja lähtevät hyökkäämään?

January 28, 2008 3:14 AM  

Post a Comment

<< Home