eroakirkosta.fi

Wednesday, July 14, 2010

Alle minimipalkan

Kauppalehti:

SAK:n ja STTK:n ylläpitämään kesäduunari-infoon on ilmoitettu ympäri Suomen jopa alle viiden euron tuntipalkoista. Moni työnantaja laistaa myös sunnuntain tuplapalkasta.

Puhelujen perusteella joillekin jäätelökioskimyyjille on maksettu ympäri Suomen alle viiden euron tuntipalkkaa, joka on liian vähäinen kaupan työehtosopimusten mukaan.

Ehkä nyt ei ole paras aika lähteä vaatimaan työehtosopimusten mukaista palkkaa. Monet firmat eivät ole finanssikriisin aikaisina kesinä kovin innostuneesti palkanneet kesätyöläisiä. Jos kesätyöläisiä pidettäisiin tuottavina, heitä palkattaisiin. Yleisesti ottaen firmat eivät ole mitään rahasampoja, joten pienikin ero tuntipalkassa voi olla hyvin merkittävä.

Kauppalehden kommenttiosaston porukka nähtävästi kuvittelee, että firmoilla on suurin piirtein rajattomasti rahaa tällaisinakin aikoina. Firmat eivät vaan silkkaa ahneuttaan maksa työehtosopimusten mukaista palkkaa. Muutenkin vaikuttaa siltä, että porukka ajattelee suuremman minimipalkan olevan automaattisesti hyvä ja edistyksellinen juttu, vailla haittavaikutuksia.

Labels: , , , ,

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

M-m-m-mutta, Suomessahanei ole minimipalkkaa, USA:ssa on?

Eikö suomeenkin voitais ottaa? Pliis?

November 03, 2010 12:14 AM  

Post a Comment

<< Home