eroakirkosta.fi

Saturday, July 24, 2010

Maahanmuutolla "pelottelu"

Porissa järjestetyn SuomiAreena-keskustelutilaisuuden aikana uutisissa joku ihmetteli, miten suhteettomasti maahanmuuttokysymykset olivat keskusteluissa esillä. Haastateltu mies viittasi Suomen suhteellisesti alhaiseen maahanmuuttajamäärään verrattuna muuhun Länsi-Eurooppaan ja esitti, että tällaisessa tilanteessa on "epärehellistä pelotella maahanmuutolla".

On totta, että Suomessa on vähän (islamilaisia) maahanmuuttajia verrattuna esimerkiksi Ruotsiin, mutta nimenomaan tästä syystä maahanmuuttokysymykseen tulee puuttua nyt eikä vasta sitten, kun meillä on jokaviikkoisia mellakoita ja koulunpolttajaisia ranskalaisten lähiöiden tai Malmön tyyliin. Maahanmuuttajien määrän kasvaessa heidän poliittinen valtansa myös kasvaa, mikä vaikeuttaa maahanmuuttokysymysten ratkaisua. Koska moni maahanmuuttaja on riippuvainen valtion tuista, hyvinvointipalveluita ajava vasemmisto vahvistuu. Näin syntyy antisemitistinen allianssi. Samaan aikaan lisääntyvät ongelmat vahvistavat (ääri)oikeistoa. Äärimmilleen vedetty polarisaatio voidaan välttää, jos maahanmuuttokysymykset nostetaan esille heti.

Islamilaisen maahanmuuton järkevyyttä on siis syytäkin miettiä nyt, kun muiden eurooppalaisten valtioiden idealistisen maahanmuuttopolitiikan vaikutukset ovat kaikkien nähtävillä. Suomi on tämän takia hyvässä asemassa, kun taas esimerkiksi Malmössä on jo liian myöhäistä miettiä, kannattaako niitä rajoja pitää auki. Siellä mietitään pikemminkin, että voisivatko muslimit hoitaa asiansa sharia-tuomioistuimissa ja että voidaanko kouluissa opettaa evoluutioteoriaa muslimilapsille. Jos suomalaiset haluavat joutua pohtimaan samanlaisia asioita, niin pidetään suut kiinni maahanmuuttokysymyksistä ja rajat auki. Perussuomalaiset eivät ole nousseet siksi, että suomalaiset olisivat yhtäkkiä alkaneet pitämään ahdasmielisestä populismista, vaan siksi, että suomalaisten mielestä maahanmuuttokysymyksistä tulee käydä korkean profiilin keskustelua.

Labels: , , , , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home