Hugo-peikon Valtaannousu
Jään odottamaan Kampanja-blogin reaktiota tilanteeseen. Kampanja on jo pitkään hehkutellut Hugon "imperialismin vastaisella" politiikalla, josta ei käytännössä ole yhtään mitään hyötyä Venezuelalle. Päinvastoin; Hugon politiikka ajaa Venezuelaa kohti eristyneisyyttä ja taloudellista alamäkeä.
Murroksen artikkeli nähtävästi pitää Venezuelaa kovinkin kapitalistisena yhteiskuntana. The Heritage Foundation-aivoriihen taloudellisen vapauden indeksin mukaan Venezuela on taloudellisella vapaudellaan sijalla 144. Fraser-instituutin indeksin, joka on hitusen parempi, mukaan Venezuela on sijalla 126. Venezuela kuuluu siis sellaisten paskamaiden joukkoon kuin Kuuba, Valko-Venäjä ja Pohjois-Korea.
Kommentoin muutama viikko sitten tätä juttua, mutta Lohikosken kommenttimoderointi ei päästä poikkeavia mielipiteitä läpi. Aiemmista kerroista viisastuneena kopioin tekstini:
"Toki se on ele kansainväliselle eliitille, että me teemme niin kuin tahdomme."
Yhtiöiden kansallistaminen on ele siitä, että Venezuelan hallitus ei ole kiinnostunut yksilönvapauksien eli yksityisten omistusoikeuksien kunnioittamisesta. Venezuelan hallitus kuvittelee, että sillä on jokin oikeus ryöstää ihmisten omaisuutta pelkästään siitä syystä, että ryhmä ihmisiä sattuu sitä haluamaan.
Kansallistamispyrkimykset ovat myös askel kohti fasistisempaa Venezuelaa, jossa valtio tekee päätöksiä yksilön sijaan. Tästä tietenkin viestivät myös Chavezin lehdistönvastainen kampanja ja pyrkimykset lisätä presidentin valtuuksia.
"Helsingin Sanomat kuitenkin lainasi kansainvälisen talouden asiantuntijaa, joka sanoi monikansallisten suuryhtiöiden Heinzista Audiin takovan suurvoittoja Venezuelassa."
Mikä olisi tietenkin valtava hyöty Venezuelan kansalle, jos Venezuela olisi taloudellisesti vapaa (eli kapitalistinen) valtio. Venezuela on maailman vähiten taloudellisesti vapaiden valtioiden joukossa. Kilpailua ehkäisevä regulointi ja yksi maailman korruptoituneimpia hallituksia ovat tehneet Venezuelasta Venäjään verrattavissa olevan paskavaltion.
"Chavezin hallituksessa käydään koko ajan karhunpainia siitä keitä hallituksen pitäisi kuunnella - tavallisia ihmisiä vai yrityksiä."
Mitä yli-ihmisiä ne yritysjohtajat sitten ovat? Tässä on pikemminkin kyse siitä, että äänekäs rikollisjoukko on kerääntynyt firmojen tonteille vaatimaan muiden omaisuutta itselleen.
"Chavez on tehnyt merkittäviä uudistuksia maassaan ja antanut miljoonille ihmisille toivon paremmasta."
Chavez ei ole tehnyt mitään merkittäviä uudistuksia. Chavez on ryöstänyt rahaa ja uudelleenallokoinut sitä tavalla, joka ei hyödytä Venezuelan kehittymistä pitkällä aikavälillä. Chavez on kalastanut ääniä ryöstämällä ja jakamalla rahaa.
"Ennen kaikkea sosiaaliohjelmat ovat saanet tavalliset ihmiset saamaan uskon, että he voivat muuttaa maailmaa."
Alkuhurman jälkeen sosiaaliohjelmilla on pikemminkin päinvastainen vaikutus; perustuuhan sosialismi yksilönvapauksien hylkäämiselle kuvitteellisen kollektiivisen edun saavuttamiseksi.
"Bush on ilmoittanut haluavansa lähettää 20 000 sotilasta lisää Irakiin. Luvassa on vain lisää tuskaa irakilaisille."
Kuvitteletko, että väkivalta Irakissa vähenee jenkkien häipyessä? Väkivalta on jo pitkään ollut etnisten ryhmien välistä, siviileihin kohdistunuttu tappamista, jossa jenkit ovat lähinnä sivustakatsojia.
Jenkeillä on vastuu Irakista ainakin siihen asti, että saavat uuden armeijan vanhan tilalle.